Onderwerp: Restaurants


Romantiek

18 juni 2013 - Onderwerp: Restaurants

Al meer dan acht jaar zitten we alweer in Italië.

En nog steeds ontdekken we nieuwe dingen, en blijven de Italianen ons verrassen.

Al de romantische ideeën die mensen vaak over Italië hebben, de werkelijkheid is toch vaak net een tikkie anders.

Neem verlichting, wij Nederlanders zijn gek op dimmers en sfeerverlichting met een kaarsje erbij ziet alles (en iedereen) er toch altijd weer net iets mooier, gezelliger en romantischer uit.

Voor Italianen daarin tegen kan het niet licht genoeg zijn, hoe meer en hoe feller de verlichting hoe gelukkiger de Italiaan blijkt te zijn.

Ik weet nog goed dat we jaren geleden in een nieuw restaurantje gingen eten, en ik dacht dat ze de bouwlamp waren vergeten weg te halen. Omdat in mijn idee een bouwlamp tijdens het diner zelfs voor een Italiaan een stapje te ver zou zijn.

Maar niets was minder waar, de bouwlamp was niet vergeten wel nee. Deze was om het schilderij aan te lichten, en vol trots ging deze dus tijdens het diner aan. En ik moet toegeven toen hij uit was paste de rode bouwlamp heel goed bij de rode stoeltjes, maar aan was het resultaat toch net even anders.

Vorige week was het tijd voor weer een voor ons nieuw restaurantje, dichtbij (twee dorpjes verderop) maar in een stukje van de regio waar wij eigenlijk vrijwel nooit komen.

Het dorpje is middeleeuws en werkelijk schattig, de entree van het dorp is een oude poort alsof je een oude burcht in stapt. Het dorpje bestaat uit één kleine smalle straat die langzaam omhoog loopt met aan weerszijde eeuwenoude huisjes geheel in natuursteen opgetrokken.

Aan het einde van het piepkleine dorpje ligt het restaurant, op de omschrijving stond private Candelight diner.

Maar niets kon ons voorbereiden op deze ervaring, waar de afgelopen jaren ons leerde dat Candlelight betekende één kaarsje op een zeer goed verlichte tafel. Bedoelde ze hier letterlijk kaarslicht, het hele restaurantje was enkel verlicht met tientallen kaarsen. Het interieur was nog zoals in lang vervlogen tijden, met oude schilderijen en wandbespanningen, en zelfs de eigenaars hadden zich aangepast aan dit bijzondere oude decor.

En private, ja met private bedoelden ze ook echt privé, ieder gezelschap of koppel krijgt zijn eigen private diningroom.

Een meer dan bijzondere ervaring, en voor degene die opzoek is naar iets anders en romantiek ………….


ristorante I Caffi

28 januari 2013 - Onderwerp: Restaurants

Het lijkt nu waarschijnlijk alsof eten het enige is wat wij doen, en ja dit afgelopen weekend was dat ook even zo. Zaterdag genoten we van een lunch in mijn favoriete restaurant van Acqui Terme: i Caffi. Het restaurant zit in een oud stadspaleis en bestaat uit twee delen “het restaurant” (zie foto) wat intiem, Lees meer »


Ciau del Tornavento

25 januari 2013 - Onderwerp: Restaurants

Eindelijk weer een stukje over de sterren van Piemonte. Dit weekend genoten we van een heerlijke lunch in Ciau del Tornavento. Eén van de restaurants met Michelin ster van Piemonte, en tevens één van mijn favoriete. Een modern restaurant midden in het Barbaresco gebied, met een prachtig uitzicht op de omringende wijngaarden met daarachter bij Lees meer »


Het huis in het bos

8 april 2012 - Onderwerp: Restaurants

Een nieuw restaurantje op onze lijst. Twee mensen met passie gooien hun complete leven om en keren terug naar hun geboortestreek. Gianni & Mina kopen krijgen de kans om het geboortehuis van zijn grootouders terug te kopen, ze restaureren het en willen het gaan gebruiken als vakantiehuis. Maar na zijn hele leven in de wijnindustrie Lees meer »


Warme nazomeravonden

16 september 2011 - Onderwerp: Restaurants