Actief

Golf
In Piemonte zijn er vele mogelijkheden voor golfers met meer dan 40 clubs over de gehele regio. Vijf van de tien beste golfbanen van Italië liggen in Piemonte. Enkele voorbeelden van golfclubs welke op korte afstand liggen van Borgo Vallone.
Golf Club Margara, heuvelachtig maar niet moeilijk; geschikt voor golfers van alle leeftijden en handicaps. Een heel mooi onderhouden club welke vaak gebruikt wordt voor de European Challenge Open.
Golf Colline del Gavi, ligt in het mooie Cortese wijngebied bekend van de Gavi di Gavi DOCG; een mooi aangelegd parcours.
Golf Club Villa Carolina, gelegen in de heuvels op de grens met de Bloemen Riviera. Het heuvelachtige parcours vereist precisie.
Golf Club Acqui Terme, gelegen aan de rand van de stad voor een snel spel.

Wandelen
Er is geen betere regio voor wandelaars en mountain bikers dan Piemonte. Het heuvelachtige terrein gecombineerd met de eindeloze landweggetjes zorgen dat mountain biken uitdagend maar ook plezierig is, met mimimaal autoverkeer . De landweggetjes die kris kras door het Monferrato landschap lopen, zijn stressvrij en schitterend. Op een heldere dag zijn er uitzichten op de Alpen & Appeninni, welke hoog boven de eindeloze wijnvelden uitsteken. Ook voor wandelaars zijn er vele mogelijkheden van ontspannen wandelingen tot meer uitdagende beklimmingen. Het gebied leent zich voor beide. We kunnen voor u lunchboxes verzorgen zodat u kunt genieten van een heerlijke lunch in de natuur tijdens de wandel- of fietstocht.

Welness
De oude Romeinse stad Acqui Terme is bekend vanwege zijn broomzouthoudende zwavelbronnen. De meest imposante “de Bollente” is geheel uit marmer opgetrokken en ontspringt in het centrum van de stad en dit genezende en helende water heeft een temperatuur van 75 graden. Nog meer warmwaterbronnen met helende modder, alsook een zwavelhoudende koudwaterbron, bevinden zich op de andere oever van de rivier de Bormida, nabij het antiek Romeinse bad. Acqui is één van de oudste thermale spa-oorden van Italië. De oude Romeinen gingen hier al kuren en de helende modder wordt verkocht aan spa-centers door heel Italië. Fango pakkingen, massages, sauna’s, hete baden en gezichtsbehandelingen, alles is mogelijk in het kuurcenter van Acqui; wij helpen u graag met het maken van een keuze en de reserveringen.