Seizoenen

Het klimaat van Piemonte is vergelijkbaar met dat van Zuid-Frankrijk met lange voor en najaars, droge warme zomers en korte winters.

Mei/Juni
Het voorjaar, de natuur komt tot leven een oase van prachtige tinten groen in combinatie met vele bloesems, bloeiende rozen en wilde bloemen. De maand voor diegene die na een lange drukke winter, wil genieten van de rust, voor de actieve onder ons die mooie wandelingen wil maken of spannende fietstochten. De dorpjes komen weer tot leven en iedereen is druk bezig op het land. Het zijn heerlijke maanden voor wie lekker wil luieren in de zon, zonder de extreme hitte van de zomer maanden. Voor een heerlijk verfrissende duik in het zwembad, en aan het einde van een actieve dag lekker wil bijkomen in de hottub.

Juli/Augustus
Hoogzomer, met zwoele avonden en warme lange dagen. De maanden om languit aan het zwembad te relaxen, om eindelijk eens dat mooie boek te lezen, om bij te tanken van alle hektiek van het dagelijkse leven. Niets moet, alles mag.

September
September is de maand van het begin van de druivenoogst, de traktoren vol met overrijpe druiven rijden af en aan. Het is de maand van de vele culinaire & wijnfeesten. De zon schijnt volop & de temperatuur is ideaal om buiten actief te zijn of om te luieren aan het zwembad.

Oktober
Deze maand is het hoogseizoen van Piemonte. De druiven voor de beroemde Barolo worden geplukt, de geur van wijn hangt in de lucht. De natuur kleurt op zijn allermooist, met intense kleuren van fel oranje, tot diep rood en paars. In de dalen hangt in de ochtend een mystieke mist. Het truffelseizoen is begonnen. Het is de ideale periode voor wandelaars, culinaire levensgenieters, om overdag te genieten van de lange nazomerdagen en s’ avonds met een heerlijk glas rode wijn bij de haard of in de hottub te ontspannen.