Onderwerp: Degustazione


Wijnproeverij bij Isolabella della Croce

2 juli 2013 - Onderwerp: Degustazione

Het is natuurlijk weer zover, waar zouden we zijn zonder af en toe een leuke wijnproeverij. Dit keer organiseerde een vriendin een wandeling door de gaarden met aperitivo op de top van de heuvel, en vervolgens een super gezellige proeverij met diner. Zeker voor herhaling vatbaar.


Eén van de grote Barolo jongens

14 maart 2013 - Onderwerp: Degustazione

Ik ben nooit een fan geweest van Nederlandse uitspraken als: Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Ik zou liever zeggen: doe maar gek, de wereld is al gewoon genoeg. En Ik ben een fan van mensen die doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden en gaan voor hun passie, Lees meer »


Grappa

5 februari 2012 - Onderwerp: Degustazione

Wat maakt Italië nou zo leuk als vakantiebestemming. Het heerlijke weer, de vrijwel altijd aanwezige Zon, de mooie natuur, de heerlijke en pure keuken, de fantastische wijnen, de vriendelijke bevolking, ja natuurlijk dit telt allemaal mee. Maar het bijzondere zit hem denk ik vooral in de cultuur, het bewaren en trots in stand houden van Lees meer »


Een heerlijk flesje bubbels

18 december 2010 - Onderwerp: Degustazione

Het einde van het jaar komt in zicht, dus de beste tijd voor een bezoekje aan de “champagne maker” van Piemonte Contratto. Diep onder de grond worden in de eeuwenoude kelders van Contratto de mooiste spumanti gemaakt, nog steeds via de klassieke methode wat o.a. inhoudt dat de flessen secuur met de hand worden gedraaid. Lees meer »


Wijnproeven bij Fontana Fredda

25 juli 2010 - Onderwerp: Degustazione

Naast de vele honderden kleine wijnboeren die echt zelf nog de wijn maken en iedere dag plukken, snoeien, spoeien, proeven en ruiken, en die absoluut onze voorkeur hebben. Is het toch ook wel een keer leuk om één van de grote jongens te bezoeken. Dit keer fontana Fredda, voor Piemonte een megaproducent met meer dan Lees meer »