Onderwerp: Alledaagse dingen


Barolo on Ice, winter in Piemonte

16 januari 2021 - Onderwerp: Alledaagse dingen, Geen categorie

Het is een bizarre winter, waar we normaal in deze tijd al heerlijk buiten kunnen lunchen is het dit keer een echte winter zoals hij één keer in de zoveel jaar voorbij komt. Er viel een enorme pak sneeuw, heel goed voor de natuur want sneeuw is perfect om ziektes en ongedierte te bestrijden. En de sneeuw die langzaam smelt zorgt ervoor dat we komende zomer waarschijnlijk minder water tekorten hebben. Maar het zorgt ook voor prachtige plaatjes, op deze mooie dag maken we even een klein rondje in de omgeving. En dan is het net alsof de Alpen de Barolo wijngaarden aanraken, terwijl in werkelijkheid deze meer dan 170 kilometer verderop liggen en deze meer dan 3000 meter hoger zijn. We genieten van een prachtige dag met 19 graden vol in de sneeuw , kan het nog gekker worden.


Winter in Piemonte

28 december 2020 - Onderwerp: 2020, Alledaagse dingen, Geen categorie

Normaal is onze regio vaak pas als laatste aan de beurt en beginnen de winterse taferelen in het midden van Italië. Dit keer was de eer echter aan ons, en werden we twee weken geleden overvallen door een enorme sneeuwbui. Echt heel lang blijft deze nooit liggen, dus na een aantal dagen was alles weer Lees meer »


File in Piemonte, Robiola di Roccaverano

27 januari 2020 - Onderwerp: Alledaagse dingen

File onderweg naar de Bouwmarkt. Ons buurdorp Roccaverano is bekend om hun speciale Robiola di Roccaverano, een zeer zachte geitenkaas. Om zich Robiola di Roccaverano te mogen noemen moeten de geiten het gras eten van het grondgebied van Roccaverano. Veel geitenboeren gaan dan ook dagelijks aan de wandel op zoek naar lekker gras, of laten Lees meer »


Herfst in Piemonte

24 november 2018 - Onderwerp: Alledaagse dingen

De Herfst met al zijn  prachtige kleuren komt langzaam tot een einde.


Grazie a tutti, het seizoen is alweer voorbij

8 november 2018 - Onderwerp: Alledaagse dingen

Het seizoen is alweer voorbij, Grazie tutti voor alle mooie,bijzondere, gezellige, leuke en onvergetelijke momenten. We vonden het een voorrecht om jullie allemaal te mogen verwelkomen op onze plek, veel mooie nieuwe ontmoetingen, veel bekende gezichten waar we altijd erg naar uitzien. Bedankt voor deze mooie zomer, Abbraccio ?