Onderwerp: De Italiaanse keuken


Het witte goud “tartufo bianco”

24 oktober 2018 - Onderwerp: De Italiaanse keuken

Wat een fantastisch truffeljaar, de avondvoorraad witte truffels bij Restaurant i Caffi in Acqui natuurlijk allemaal van onze Truffeljager Paolo.


De beroemde Piemontese Hazelnoot, het parade paardje van Ferrero Rocher

2 juli 2017 - Onderwerp: De Italiaanse keuken, Degustazione

Voor de verandering eens geen wijnboer, maar nu op bezoek bij een hazelnootboer hoog boven Cortemilia. En wat een verrassing, wij dachten Oma staat achter in de keuken de koekjes te bakken in eenhuistuinenkeuken oventje maar niets is minder waar. Verrassend, gepassioneerde boer met een mooi verhaal. Met een klein stukje Holland rondom de notenbomen Lees meer »


Het bekendste produkt uit Piemonte?

5 februari 2011 - Onderwerp: De Italiaanse keuken

Het verhaal begint met de genialiteit van één man Pietro Ferrero en een wel heel gelukkig toeval. Het is 1946 als een banketbakker Pietro uit Alba het lumineuze idee krijgt om de oorlogsschaarste van cacaobonen op te vangen door ze door hazelnoten te vervangen. Een noot die in Piemonte in grote hoeveelheden werd gekweekt. Hij Lees meer »


Limoncello fato in casa

3 februari 2011 - Onderwerp: De Italiaanse keuken

  Eindelijk was het zover, de controle van onze eerste zelf gemaakte Limoncello!!


Testing testing

22 januari 2011 - Onderwerp: De Italiaanse keuken

Een nieuw seizoen komt eraan dus ook vele nieuwe gerechten. Gisteren was het tijd voor een proefdag pasta’s, een hele dag nieuwe dingen uitproberen die we dan ’s avonds met de heren proeven en beoordelen. Met als resultaat dit jaar nieuw op de kaart verse gevulde Cappelletti,Francobolli met gorgonzola & een hele mooie lasagna. Met Lees meer »