Piemonte

Gelegen tussen de heuvels bedekt met wijnvelden is Alba een stad van de zintuigen, van de geur en smaak.

Het is het gebied van de “trifulau” de truffelzoekers, een mystieke wereld van nachtelijke zoektochten naar de beroemde witte truffel.

In de herfst komen restaurant-eigenaars van over de hele wereld bijeen, om de internationale truffelmarkt te bezoeken. De straten ruiken naar truffels en de hele maand staat alles in het teken hiervan met vele festivals en op de eerste zondag van oktober de Palio degli Asini, een ezelrace door de stad.

De oude dorpen Barolo, Grinzane Cavour en Barbaresco brengen u terug naar vervlogen tijden; ze zijn gelegen op de toppen van de heuvels omgeven door Nebbiolo wijnvelden. In deze dorpen draait alles om de wijn. U kunt hier genieten van de vele schitterende uitzichten maar ook van de wijnen in de vele wijnproeverijen. Zowel in het Castello Grinzame Cavour, een slot uit de 12de eeuw en één van de belangrijkste van Italië, als in het Castello Falletti bevinden zich fantastische wijnkelders waar de beste wijnen van Italië worden verkocht.

Acqui Terme is één van de oudste thermale spa-oorden van Italië; de oude Romeinen kwamen hier al kuren. De betovering van oude tijden heeft Acqui Terme vrijwel volledig kunnen bewaren; u kunt er heerlijk ronddwalen in de oude straatjes welke rondom het middelpunt van de stad “de Piazza Duomo” met de kathedraal uit 1067 lopen. U kunt er genieten van de schitterende beschilderde huizen, winkelen in de vele boetieks, genieten van het beste Italiaanse ijs, heerlijk eten in de vele restaurants. En twee maal per week is hier een grote markt waar u de sfeer van het Italiaanse leven kunt proeven.

Rondom Acqui Terme ligt het wijngebied van de Dolcetto & Brachetto wijnen. In dit schitterende wijngebied kunt u natuurlijk genieten van de wijnen maar hier bevindt zich ook de beroemdste Grappa distellerie van Italië waar u een heerlijke Grappa kunt uitzoeken.

Canelli
Canelli is internationaal een zeer belangrijke wijnproducerende plaats, het ligt schittert op een heuvel tussen de vele wijnvelden gedomineerd door het Kasteel van Gancia. Maar het echte geheim ligt verborgen onder de stad, waar honderden jaren geleden onder de stad schitterende kathedralen werden gegraven voor het produceren van de heerlijkste wijnen.

In deze schitterende antieke gewelvenkelders worden vandaag de dag nog steeds de mooiste wijnen gemaakt. De vier grote wijnhuizen leiden u graag rond in deze 13km lange mystieke ondergrondse wereld.