Onderwerp: Evenementen & feestjes


Oktober de belangrijkste maand is weer aangebroken

1 oktober 2013 - Onderwerp: Evenementen & feestjes

Oktober, de belangrijktste maand voor Piemonte.

En voor mij persoonlijk ook één van de mooiste maanden.

De maand van de witte truffel, van nachtelijke zoektochten naar dit witte goud.

De maand van de vendemmia, de oogst voor de belangrijke Barolo & Barbaresco.

De maand waarin de natuur zich van zijn mooiste kant laat zien, met prachtige kleurschakeringen van geel, orangje tot diep paars. Een maand waarin het druk is in de bossen, iedereen op zoek naar kastanje, truffels en de lekkerste paddestoelen.

Een maand van eindeloze traktors op de smalle paden, die af en aan rijden met wagens vol met druiven. Van de intense geuren van geperste druiven.

De maand van de ezelraces, truffelfairs & markten, en natuurlijk de proeverijen van de nieuwste wijnen.


Festa del Vino – Alba

26 september 2011 - Onderwerp: Evenementen & feestjes

September & Oktober zijn de hoogseizoen maanden op Culinair gebied van Piemonte. Waarin vrijwel ieder weekend vol zit met speciale culinaire evenementen. Zo ook dit weekend waarin wij kozen voor het wijnfestival van Alba, waarin het hele historische centrum is omgetoverd tot één grote proeverij. Van de beroemde Barolo’s en Barbaresco’s tot heerlijke Barbera’s en Lees meer »


Slow cheese – Bra

18 september 2011 - Onderwerp: Evenementen & feestjes

Eens per twee jaar toveren ze het centrum van het stadje Bra om tot de grootste openlucht slowfood kaasmarkt. De vreemdste kaassoorten, jong, oud, zacht, hard, gekookt, gerookt,verpakt in hooi, wijnbladeren, druivenschillen en granen teveel om op te noemen. Om eerlijk te zijn zoveel soorten heb ik nog nooit van mijn leven gezien of geproeft. Lees meer »


Diner onder de sterren

12 augustus 2011 - Onderwerp: Evenementen & feestjes

Eén van de vele gezellige avonden van het Seizoen. Gevuld met goed gezelschap, heerlijke wijnen en lekkere gerechten. Dit keer een Cena sotto le Stelle met alle gasten, bij een bevriende wijnboer Gianni.


Notte Barolo

3 juli 2011 - Onderwerp: Evenementen & feestjes

De Nacht van de Barolo, een jaarlijks terugkerend feestje ter ere van de Barolo. Met natuurlijk veel Barolo, heel veel muziek en Italiaanse cabaret. De muziekoptredens vond ik zelf een beetje in het kader karaoke voor beginners, maar na een aantal Barolo klinkt zelfs dat best aardig. En ook bij de optredens van de acrobaten Lees meer »