Riviera

De juweeltjes van de Italiaanse Riviera zoals Camogli, Portofino, Noli en Santa Margherita Ligure, goed voor een mooie dagtrip vanaf Borgo Vallone.

De maritieme sfeer, de gekleurde dorpjes met daarboven de olijfgaarden, vormen een mooi contrast met het door wijnvelden en bergketens omgeven landschap van Piemonte.

Camogli is een klein romantisch vissersplaatsje net voorbij Genua. De kleine zigzagstraatjes brengen u tot aan zee. Hier kunt u wandelen over de Promenade of door de haven struinen waar de vissers hun dagelijkse vangst binnenbrengen. Maar zeker een aanbeveling is, het maken van een boottocht naar de baai van San Fruttuoso met zijn oude Abdij gelegen in een groot natuurgebied en vervolgens verder per boot of te voet naar Portofino. Het kleine intieme stadje Portofino is wereldberoemd met z’n luxe jachthaven. Hier kunt u genieten van de locale keuken. Het plaatsje is omgeven door mooie tuinen en u kunt er fantastisch winkelen.

Maar ook de Bloemen Riviera richting Frankrijk is zeer de moeite waard met oude plaatsjes zoals San Remo en Ventimiglia.

En op circa twee uur rijden bent u in Zuid-Frankrijk, in Nice, een stad met internationale flair, antiek markten, diverse festivals en de oude binnenstad, of het mooie stadje Menton op de Frans-Italiaanse grens.