The making of

We werden verliefd op een eeuwenoude Borgo en op de streek, een nog authentiek stukje Italië. Op de natuur, de heuvels met hierop de in oude steen opgetrokken dorpjes. De enorme wijnvelden van de beroemde Barolo, Nebbiolo en de Moscato d’Asti. In dit stukje wilden we onze droom realiseren een plek waar mensen in alle luxe kunnen genieten van de rust, de natuur, het heerlijke eten en de beste wijnen ofwel van het Italiaanse leven. We gaven alles op om deze droom te realiseren, en het koste ons letterlijk bloed, zweet en tranen. Het was zeker niet altijd gemakkelijk, en zeker niet altijd leuk. We moesten vechten tegen de Italiaanse bureaucratie en ons gezonde verstand. Maar Borgo Vallone is een feit, en sinds  jaren komen gasten van over de hele wereld genieten van ons paradijsje. Hopelijk vindt ook u hier wat u zoekt, of het nu gaat om rust, schoonheid of romantiek. Lees meer over ons leven in Piemonte, en de vele verbouwingsperikelen op deze blog.


Genieten van een weekje Piemonte

21 maart 2021 - Onderwerp: dagtrips

Na een heerlijk laat ontbijtje Relax by the pool, lees een goed boek of doe even helemaal niets, of kies voor een heerlijke massage

De dag afsluiten met een mooi diner of een gezellige Pizza avond

Ontdek de directe omgeving met een mooie wandeling, geniet van een heerlijke lunch onderweg

Bezoek Acqui Terme een oud Thermaal stadje, op een marktdag is het gezellig druk. Pak aan het eind van de dag een heerlijk aperitief op een terrasje, als alle locals naar buiten komen

En vergeet niet te genieten van een heerlijk ijsje

Om de volgende dag de locale wijnen te ontdekken tijdens een gezellige wijnproeverij

Of kies voor een mooie wandeling met picknick hoog in de oude wijngaarden

Kies voor actief met een fantastische fietstour of een dagtocht op de Vespa, alleen of met de gehele groep.

Cultuur snuiven in het elegante Turijn of juist het oude Genua

Ook altijd leuk dagje aan het strand, of heel bijzonder huur een prive boot en ontdek de kust richting Portofino

Om de dag erna één van de mooie wijnroutes te rijden en bv Barolo en omgeving te ontdekken of het authentiekere Barbaresco , met een heerlijke lunch en wijnproeverij in één van onze favoriete restaurants

Eindigend in Alba de hoofdstad van de truffel, om nog een terrasje te pakken en wat te shoppen. En natuurlijk iets lekkers uit te zoeken op basis van Truffel in één van de vele delicatessenwinkeltjes

afhankelijk van de periode is het natuurlijk altijd leuk om met een Trifalau en zijn hond zelf op zoek te gaan naar het witte goud.

Verdwaal in de prachtige omgeving op kleine straatjes waar je nooit iemand tegenkomt, wandel door het prachtig gelegen Art park Quarelli, ga op zoek naar locale delicatessen, ga mee naar één van de vele evenementen , strol over een antiekmarktje, of ga los in het outletcenter of duik in de wereld van de Spumante in de kelders van Canelli.


Barolo on Ice, winter in Piemonte

16 januari 2021 - Onderwerp: Alledaagse dingen, Geen categorie

Het is een bizarre winter, waar we normaal in deze tijd al heerlijk buiten kunnen lunchen is het dit keer een echte winter zoals hij één keer in de zoveel jaar voorbij komt. Er viel een enorme pak sneeuw, heel goed voor de natuur want sneeuw is perfect om ziektes en ongedierte te bestrijden. En Lees meer »


Buon Anno

1 januari 2021 - Onderwerp: Geen categorie

Buon Anno – Happy New Year – Gelukkig Nieuwjaar 2021 Wij gaan voor een jaar vol liefde, mooie momenten en mensen, gezellige avonden, gevulde tafels, bijzondere ontmoetingen en leuk uitstapjes, zijn jullie erbij?


Winter in Piemonte

28 december 2020 - Onderwerp: 2020, Alledaagse dingen, Geen categorie

Normaal is onze regio vaak pas als laatste aan de beurt en beginnen de winterse taferelen in het midden van Italië. Dit keer was de eer echter aan ons, en werden we twee weken geleden overvallen door een enorme sneeuwbui. Echt heel lang blijft deze nooit liggen, dus na een aantal dagen was alles weer Lees meer »