The making of

We werden verliefd op een eeuwenoude Borgo en op de streek, een nog authentiek stukje Italië. Op de natuur, de heuvels met hierop de in oude steen opgetrokken dorpjes. De enorme wijnvelden van de beroemde Barolo, Nebbiolo en de Moscato d’Asti. In dit stukje wilden we onze droom realiseren een plek waar mensen in alle luxe kunnen genieten van de rust, de natuur, het heerlijke eten en de beste wijnen ofwel van het Italiaanse leven. We gaven alles op om deze droom te realiseren, en het koste ons letterlijk bloed, zweet en tranen. Het was zeker niet altijd gemakkelijk, en zeker niet altijd leuk. We moesten vechten tegen de Italiaanse bureaucratie en ons gezonde verstand. Maar Borgo Vallone is een feit, en sinds  jaren komen gasten van over de hele wereld genieten van ons paradijsje. Hopelijk vindt ook u hier wat u zoekt, of het nu gaat om rust, schoonheid of romantiek. Lees meer over ons leven in Piemonte, en de vele verbouwingsperikelen op deze blog.


Wat vliegt de tijd

14 januari 2024 - Onderwerp: Geen categorie

Alweer 18.5 jaar geleden begon ons Italiaanse avontuur, het was een droom van een nieuw leven, nee niet zoals vele ‘een droom van een relaxt leven met meer tijd voor elkaar en het constante vakantie gevoel” dat zou in ons geval als twee workaholics een nachtmerrie zijn.

Onze droom het creëren van een Unieke plek anders dan andere

Stoer, Stijlvol en boordevol  sfeer midden in de natuur ,om in alle luxe te genieten van het pure Italiaanse leven.

a place to relax unwind and get away from it all.

een plek waar mensen in Stijl kunnen bijtanken van hun drukke bestaan, een plek om tot rust te komen te genieten van de mooie dingen van het leven, de natuur, de echte stilte en elkaar, een plek voor bijzondere ontmoetingen en mooie verhalen, een plek om te dromen en nieuwe plannen te maken.

Ruim 18 jaar Italië alweer, waar blijft de tijd.

We hebben gelachen, gehuild en gehuild van het lachten.

Wat hebben we een hoop mooie mensen mogen ontmoeten, en in ons hart gesloten, gasten die we koesteren, knuffelen of soms wel konden knuppelen.

Zoveel mooie momenten, zoveel bijzondere momenten, momenten om te koesteren maar soms ook om heel snel weer te vergeten.

En zoals wij zelf zeggen ouder grijzer en jammer genoeg nog steeds niet wijzer.

Maar iets wat we nooit hadden kunnen dromen, dat ons idee een gevoel van thuiskomen zou worden bij zovele. Dat terwijl wij mensen in ons hart sloten onze Borgo een plekje in die van hun zou krijgen.

Als ik kijk naar de agenda voor komende zomer, waarin op de laatste week van September na echt iedere week 1 of meerdere gasten staan die voor de tweede, derde, vierde, vijfde, zesde, zevende, achtste..……of veertiende keer onze plek hebben gekozen voor hun vakantie, dan moet ik toch constateren dat ondanks dat ik vaak denk dat het niet goed genoeg is, we blijkbaar toch iets goed doen. 

Of ……….. er gewoon een grote groep is die geniet van zelfmarteling.


Genieten van een weekje Piemonte

21 maart 2021 - Onderwerp: dagtrips

Na een heerlijk laat ontbijtje Relax by the pool, lees een goed boek of doe even helemaal niets, of kies voor een heerlijke massage De dag afsluiten met een mooi diner of een gezellige Pizza avond Ontdek de directe omgeving met een mooie wandeling, geniet van een heerlijke lunch onderweg Bezoek Acqui Terme een oud Lees meer »


Barolo on Ice, winter in Piemonte

16 januari 2021 - Onderwerp: Alledaagse dingen, Geen categorie

Het is een bizarre winter, waar we normaal in deze tijd al heerlijk buiten kunnen lunchen is het dit keer een echte winter zoals hij één keer in de zoveel jaar voorbij komt. Er viel een enorme pak sneeuw, heel goed voor de natuur want sneeuw is perfect om ziektes en ongedierte te bestrijden. En Lees meer »


Buon Anno

1 januari 2021 - Onderwerp: Geen categorie

Buon Anno – Happy New Year – Gelukkig Nieuwjaar 2021 Wij gaan voor een jaar vol liefde, mooie momenten en mensen, gezellige avonden, gevulde tafels, bijzondere ontmoetingen en leuk uitstapjes, zijn jullie erbij?