Onderwerp: Piemonte secrets


Eataly Turijn

13 maart 2013 - Onderwerp: Piemonte secrets

Een dagje Turijn en dan kan Eataly natuurlijk niet worden overgeslagen.

Eataly is het walhalla voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken.

Alle Italiaanse delicatessen, de mooiste salame & prosciutto’s, vele bijzondere wijnen & andere dranken zijn hier uitgestald. Een winkel vol bijzondere producten en vele kleine restaurantjes.

En goed nieuws na Turijn en Asti heeft sinds vorige maand ook Genua een filiaal.


Be Vino Acqui Terme

20 juni 2012 - Onderwerp: Piemonte secrets

Voor de kaasliefhebbers onder ons is er een heel mooi adresje bijgekomen, Een goed initiatief van de zoon van één van de lokale kaasboeren. Midden in het centrum van Acqui Terme opende hij een speciale kaaswinkel annex bar. Een mooi assortiment met meer dan 29 verschillende kaassoorten (het grootste deel van het assortiment van de Lees meer »


Robiola di Roccaverano

13 maart 2012 - Onderwerp: Piemonte secrets

Het schitterende dorpje Bubbio herbergt een heel bijzonder adresje. In de prachtige gerestaureerde oude spinnerij zit het bedrijf Arbiora van Gian Domenico Negro een locale Oenoloog. Een bedrijf gespecialiseerd in de locale specialiteit “Robiola di Roccaverano”, ofwel de beroemde geitenkaas van Roccaverano. Arbiora vormt een schakel tussen geitenboeren en de consument. Ze kopen verse geitenkazen Lees meer »


Torrone – Sinio

13 maart 2012 - Onderwerp: Piemonte secrets

Dit keer een zoet uitstapje. Als basis de beste Piemontese Hazelnoten gemixt met enkele simpele ingrediënten van superiore kwaliteit. Dit maakt samen met een oud familierecept wat generatie na generatie wordt overgedragen, de “Torrone Piemontese” één van de zoete delicatesse uit Piemonte. Verstopt in de Barolo heuvels vonden we een traditioneel bedrijfje waar je met Lees meer »


Lavendel

13 maart 2012 - Onderwerp: Piemonte secrets

Piemonte is niet alleen wijn & lekker eten. Het is de regio van de kleine ondernemer, van bijzondere mensen die op een hele kleinschalige manier hele mooie produkten maken. Vandaag gingen we op bezoek bij Paola van cascina Blengio, een dame uit Milaan die 10 jaar geleden een kleine biologische lavendelboerderij is begonnen. Met een Lees meer »