Facebook

The making of

We werden verliefd op een eeuwenoude Borgo en op de streek, een nog authentiek stukje Italië. Op de natuur, de heuvels met hierop de in oude steen opgetrokken dorpjes. De enorme wijnvelden van de beroemde Barolo, Nebbiolo en de Moscato d’Asti. In dit stukje wilden we onze droom realiseren een luxe B&B. Een plek waar mensen kunnen genieten van de rust, de natuur, het heerlijke eten en de beste wijnen ofwel van het Italiaanse leven. We gaven alles op om deze droom te realiseren, en het koste ons letterlijk bloed, zweet en tranen. Het was zeker niet altijd gemakkelijk, en zeker niet altijd leuk. We moesten vechten tegen de Italiaanse bureaucratie en ons gezonde verstand. Maar Borgo Vallone is een feit, en sinds zeven jaar komen gasten van over de hele wereld genieten van ons paradijsje. Hopelijk vindt ook u hier wat u zoekt, of het nu gaat om rust, schoonheid of romantiek. Lees meer over ons leven in Piemonte, en de vele verbouwingsperikelen op deze blog.


De beroemde Piemontese Hazelnoot, het parade paardje van Ferrero Rocher

2 juli 2017 - Onderwerp: 2017

Voor de verandering eens geen wijnboer, maar nu op bezoek bij een hazelnootboer hoog boven Cortemilia. En wat een verrassing, wij dachten Oma staat achter in de keuken de koekjes te bakken in eenhuistuinenkeuken oventje maar niets is minder waar. Verrassend, gepassioneerde boer met een mooi verhaal. Met een klein stukje Holland rondom de notenbomen in de vorm van Texelse wol. Blijkbaar zijn Texelse schapen niet alleen handig om onder de noten het onkruid weg te houden, maar door de wol te wikkelen om de jonge bomen blijven de reén op afstand. Bijzonder om het hele proces te zien, dat je noten kan vermalen tot een hele geconcentreerde vloeibare notenpasta zonder er iets aan toe te voegen. En dat in tegenstelling to veel andere producten hoe groter de noot hoe geconcentreerder de smaak.


IMG_1250
DSCN8564 DSCN8568 IMG_1258 DSCN8572 DSCN8577 DSCN8583 (1) DSCN8584 DSCN8589 DSCN8590 DSCN8591


Ze worden steeds gekker

18 april 2017 - Onderwerp: 2017

IMG_0331

Ze worden steeds gekker, camera beveiliging en wel 3 stuks op een afgelegen kruispunt in Perletto een dorp met een handje vol inwoners. Hier is serieus in de gemeenteraad over gesproken, en unaniem besloten dat het niet alleen een goed idee was maar ook noodzakelijk om de algemene orde te bewaren???? of was dit weer Lees meer »


Slowfish 2017

8 februari 2017 - Onderwerp: 2017

landingpage-slowfish-ita

En voor de Visliefhebbers is Genua van 18 tot 21 Mei de SlowFish


Slow cheese 2017

8 februari 2017 - Onderwerp: 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Druk bezig met de evenementen kalender voor komend seizoen. 2017 is in ieder geval het jaar van twee mooie Slowfood evenementen waaronder 15-18 September de “slowcheese” in Bra, voor kaasliefhebbers een niet te missen evenement met de meest bijzondere kazen vanuit de hele wereld.