De sterren van Piemonte

7 juni 2011 - Onderwerp: Restaurants

Terwijl onze planten genieten van ons automatische beregening systeem ( in Nederland ook wel regen genoemd) & onze gasten genieten van één van de leukste evenementen van de streek “een gastronomische wandeling door de wijngaarden” . Besluiten wij om te beginnen aan deel één van onze tour langs de Michelin sterren van Piemonte.

We beginnen goed, in het prachtige kasteel van Grinzane Cavour waar zich het restaurant bevindt van Alessandro Boglione. Een indrukwekkend historische decor, een prachtige omgeving rondom eindeloze wijnvelden van de beroemde Barolo, een zeer vriendelijke staf, en natuurlijk het belangrijkste een zeer verfijnde keuken. De verfijnde Piemontese keuken met een vleugje middellandse zee, en een zeer goede wijnkaart.

In onze reis langs de sterren van Piemonte willen we het vergelijk maken in de traditionele keuken maar ook de mogelijkheid daarbuiten ontdekken.

We genoten dus van een heerlijke traditionele Vitello Tonato, vervolgens een salade van gerookte parelhoen met frambozen, en een inktvis salade met verse doperwten. Als primi een ravioli van broccoli & voor Ed een pasta met slakken.

En als hoofdgerecht kozen we wederom voor de zee met een gevulde inktvis met mandarijn. Om vervolgens af te sluiten met een semifreddo van Ricotta & een zucotto met limoen en een meer dan overheerlijke Arneis Passito. En deze laatste vonden we heel erg lekker dus binnenkort een uitstapje naar deze wijnboer.

website by emazing