Een heerlijke Italiaanse ochtend

7 februari 2019 - Onderwerp: Italiaanse tafrelen

Ik weet als geen ander dat bijna 14 jaar Italië zijn tol heeft geëist, zijn ver van het fris en fruitig van 14 jaar geleden. Als ik s’ochtends vroeg langs de spiegel loop gil ik dan ook vaak tegen Ed “????? help er staat een Heks in de slaapkamer” Maar dat het zo erg was, nee daar was ik mij toch niet zo van bewust.
Daar had ik duidelijk even een bezoekje aan onze buren voor nodig, misschien moet ik buren even uitleggen ze wonen gauw 7 kilometer verderop er zitten nog een aantal huizen tussen maar ons land grenst aan elkaar. Al 13 jaar rijden we langs en iedere keer zwaai ik enthousiast, al 13 jaar lang kijkt hij mij aan alsof hij een Alien heeft gespot. Maar vandaag moest het er toch echt van komen we moesten er even op bezoek. We raken in gesprek, na een half uurtje komt ook zijn vrouw thuis en later komt ook zijn broer uit bed. We hebben het opeens over leeftijden onze buurman ruim 84 zijn vrouw 70, en ook ik zeg hoe oud ik ben. De buurvrouw kijkt mij vol verbazing aan, jemig wat zie ik er goed uit, niet te geloven zo goed, niet normaal zo goed geconserveerd, echt fantastisch jemig ze kan er niet over uit wat zie ik er goed uit. Het gaat bijna eng worden, je kan beleefdheid overdrijven. En dan zegt ze “voor iemand die twee jaar ouder is dan ik, wow niet normaal wat zie je er goed uit” uhhhhhhhhhh maar ik ben 47 hoor niet geboren in 1947.
Dag zelfvertrouwen, welkom diepe diepe depressie.
Italianen hebben moeite met de Nederlandse directheid, nou ik heb moeite met het Italiaanse gebrek daaraan. Wat is er mis met “goh wat zie je er slecht uit vandaag” daar hoef je toch niet gelijk van te maken “zo voor iemand van 72, zie je er goed uit zeg”

website by emazing