Een heerlijk flesje bubbels

18 december 2010 - Onderwerp: Degustazione

Het einde van het jaar komt in zicht, dus de beste tijd voor een bezoekje aan de “champagne maker” van Piemonte Contratto.

Diep onder de grond worden in de eeuwenoude kelders van Contratto de mooiste spumanti gemaakt, nog steeds via de klassieke methode wat o.a. inhoudt dat de flessen secuur met de hand worden gedraaid. In deze bijzondere kelders (die tevens op de wereld erfgoedlijst van Unesco staan) heerst het perfecte klimaat voor deze mooie bubbels, die zich hier kunnen ontwikkelen tot grote hoogte.

Er zullen er maar weinig onder u zijn die nog even een flesje kunnen komen halen voor Oud&Nieuw 2010 (en niet getreurd het is hier nu net als in de rest van Italie en Europa ook koud dus niet de “best place to be”, al hebben we nog geen sneeuw in tegenstelling tot de rest van Italy), maar Contratto is zeker een bezoekje waard in de zomer. Ze geven hele goede rondleidingen & proeverijen (ook in Engels niet geheel onbelangrijk voor enkele), en leggen tot in detail alle bijzonderheden uit van deze mooie wijn & mooie oude techniek.

website by emazing