Facebook

Straatrace Italian style

4 mei 2018 - Onderwerp: 2018, Geen categorie

“Een Italiaan met haast” eigenlijk zijn er maar twee momenten waarop je dat tegenkomt. Als je voor de lunchpauze iets wil kopen cq bestellen, hoe groot de order ook is half één is half één. Ze bonjouren je zo de zaak uit, liefst al eerder want de pasta mag natuurlijk niet koud worden. Het andere moment is in de auto daar heeft blijkbaar iedere Italiaan haast, en waarom ????? Na al die jaren nog steeds een raadsel, als je al meer dan een jaar te laat bent voor je afspraak maken die vijf minuten meer of minder ook niet meer uit lijkt mij.
Maar vandaag weer een dag waarop ze hun rijstijl even lekker kunnen testen “ de straatrally” het favoriete Italiaanse spelletje. gisteren werd overal al lint gespannen, hooibalen voor de huizen gezet en autobanden op de scherpe randjes gehangen, en dan mogen ze vandaag los. Alle wegen in de omgeving zijn afgezet, informatie die ze natuurlijk ruim van te voren aan alle bewoners mededelen. Zo vond ik van de week opeens ook een briefje aan de achterkant van een verkeersbord in onze straat, Was er natuurlijk al voorbij en dacht “ hing daar nu iets”.
En de afgelopen drie dagen mochten ze oefenen, natuurlijk sluiten we voor zoiets lulligs de straten niet af. Dus stond je af en toe in de bocht opeens oog in oog met zo’n wegpiraat met meer dan de gezonde dosis haast.

website by emazing