Facebook

Auto trouble

14 januari 2018 - Onderwerp: 2018

Mijn auto had een klein probleem, althans twee kleine problemen.
En ik heb dan niet echt verstand van auto’s maar als je woont waar wij wonen en een complex zoals ons bezit, is als er iets aan de hand is even logisch nadenken en kijken of je het zelf kan oplossen een vereiste.
Dus even gas geven met de motorklep open maakte duidelijk dat er iets was met de luchtslang van mijn Turbo ,wel vermogen maar een vreemd blazend geluid. En met de extreme rookwolken die afgelopen weekend plots uit mijn rechtervoorwiel kwamen, die zo heet was geworden dat Ed zijn hand er gelijk aan vastgeplakt zat maakte die diagnose zelfs voor een leek wel heel eenvoudig.

Dus afspraak gemaakt voor de reparatie cq vervanging van de onderdelen, het zoeken wat er aan de hand was konden ze dus overslaan er zou alleen even binnen een uur een prijsopgave worden gegeven, zodat na akkoord de onderdelen konden worden besteld en de auto voor dit weekend weer gemaakt zou zijn.
Nou dat uur werd even iets langer, 100 telefoontjes en drie mailtjes later kwamen de verlossende woorden. En ja binnen 1 seconde was duidelijk waarom hij daar ruim twee dagen voor nodig had gehad.
Aangezien geduld niet echt mijn sterkste punt is, had ik natuurlijk ondertussen online al lang uitgevonden wat de onderdelen kosten en hoelang men nodig had om deze te vervangen maar dat kon mij niet voorbereiden op hetgeen meneer van plan was te gaan vragen en al helemaal niet over hoelang hij daar over van plan was te gaan doen. Aan de offerte te zien ging hij de onderdelen persoonlijk in Amerika ophalen, business class wel te verstaan.

De huurauto die we hadden geregeld voor de drie dagen die hij bij afleveren zei nodig te hebben, ging ik voor deze idiote prijs niet nog even een ruime week huren. Want de dame van het verhuurbedrijf werkte duidelijk met dezelfde rekenmachine.
Dus online bij een internationaal verhuurbedrijf even een andere auto geregeld en betaald, met een weekprijs die gelijk was aan de dagprijs van de auto die ik had meegekregen ,dus het loonde de moeite om dit even om te gaan ruilen.
In alle vroegte naar Alessandria om de huurauto op te halen, maar daar troffen we een gesloten deur met enkel een briefje “ik ben zo terug, bel…..” vrolijk bel ik het nummer, en krijg een antwoord waar ik even geen rekening mee had gehouden “oh…… nee ik heb geen auto voor u” “ja ik weet u heeft hem besproken, maar jammer nee ik heb niets en nee ben niet van plan iets te regelen, bam hoorn erop”.
Met stomheid geslagen bel ik naar het hoofdkantoor, en die zegt na een aantal andere hele domme dingen vrolijk “ja maar dat u een auto heeft gereserveerd cq gehuurd, en heeft betaald geeft geen 100% garantie dat u ter plaatse ook echt een auto krijgt”.
Om af te sluiten met “maar maakt u zich geen zorgen we lossen het probleem netjes op, we storten u betaling terug” , nou dat leek mij meer dan logisch. Maar om dat nu een oplossing te noemen, want als ik op mijn geld kon rijden waarom zou ik dan nog een auto willen huren.26196117_1990274051298240_8580470003468685026_n

website by emazing